Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová cyklostezka v Havlíčkově Brodě bude sloužit i chodcům. Ti ocení zbrusu nový chodník

Nová více než kilometr dlouhá cyklostezka v Havlíčkově Brodě povede od zdravotní školy v Masarykově ulici k novému hřbitovu. Kromě cyklistů ji využijí také chodci. Práce začaly v těchto dnech, potrvají nejdéle do konce listopadu. Stavba si vyžádá omezení pro chodce. Součástí cyklostezky bude i nově osázená zeleň a nové veřejné osvětlení, dnes oznámila mluvčí radnice Alena Doležalová.

Cyklostezka povede po levé straně Masarykovy ulice směrem od centra města.  Bude široká téměř čtyři metry. Podle místostarosty Libora Honzárka (TOP 09) je zde chodník už za hranicí své životnosti. „Smíšená cyklostezka zajistí komfort nejen pro cyklisty, ale také pro pěší, kteří budou chodit po zbrusu novém chodníku,“ podotkl Honzárek.

Stavební práce na chodníku nelze provádět za provozu, proto způsobí omezení pro chodce. Náhradní trasa pro pěší vede souběžnou Šubrtovou ulicí. „V nejsložitějším úseku od benzinové pumpy OMV po parkoviště u hřbitova nelze zvolit jinou cestu než směrem na Lázničkovu stráň a vodárnu,“ uvedl Honzárek. Úsek by podle něj mohl být předán do předčasného užívání už ve druhém týdnu v srpnu. Na hřbitov se pěší dostanou zadní bránou. Přímo ke hřbitovu je možné dojet i městskou hromadnou dopravou.

Vybudování smíšené cyklostezky má stát 15 milionů korun. Město na stavbu získalo dotaci z evropských fondů, která pokryje 90 procent nákladů.  Zbývající 1,5 milionu korun uhradí radnice ze svého rozpočtu.

V Havlíčkově Brodě zatím cyklistům slouží několik kilometrů cyklostezek. Přibývají pozvolna i kvůli obtížnému výkupu pozemků.

Autoři

Štítky cyklostezka, kolo, chodci, chodník, rekonstrukce, pěší, Havlíčkův Brod, hřbitov, Libor Honzárek, TOP 09, OMV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová cyklostezka v Havlíčkově Brodě bude sloužit i chodcům. Ti ocení zbrusu nový chodník | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.