Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na nákup aut pro dobrovolné hasiče dá Vysočina 1,5 milionu korun

Kraj Vysočina rozdělí mezi obce první peníze vyčleněné letos na podporu sborů dobrovolných hasičů. Od roku 2016, kdy kraj přispívá na nákup aut, už obce z krajského rozpočtu získaly přes 50 milionů korun. Letos zatím požádalo pět obcí o peníze na nákup aut, kraj uvolnil 1 499 070 korun, řekl novinářům hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

Kraj přispívá na auta nebo rekonstrukce či stavby požárních zbrojnic tam, kde žadatelé zároveň uspěli se žádostmi o dotace od Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Letos prozatím požádaly o dotaci na nákup dopravního automobilu obce Rudíkov, Pavlov, Hodíškov, Ledeč nad Sázavou a Cetoraz. „Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, je to první částka, kterou navrhujeme, aby zastupitelstvo na nákup automobilů uvolnilo," řekl hejtman Vysočiny Jiří Běhounek. Na auta a zbrojnice je letos v krajském rozpočtu vyčleněno 21 milionů korun.

V letech 2016 a 2017 žádaly obce jen na nákupy automobilů. „Jsou to logistická, nikoli zásahová vozidla," upřesnila mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová. Loni poprvé žádaly obce i na hasičské zbrojnice. Dostaly 6,5 milionu korun.

Autoři | Foto SDH Dolní Cerekev

Štítky hasiči, auto, podpora, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, ČSSD, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Česko, Rudíkov, Pavlov, Hodíškov, Ledeč nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nákup aut pro dobrovolné hasiče dá Vysočina 1,5 milionu korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.