Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je šest sjezdovek. Šacberk hlásí půl metru sněhu

Na Vysočině bylo v týdnu přes špatné počasí otevřeno šest lyžařských sjezdovek. Lyžuje se na Šacberku, Křemešníku, Fajtově kopci, Harusově kopci, na Karasíně a také ve středisku Jalovec, kde byl ale zatím otevřen jen malý vlek.

ČTK to řekli správci těchto skiareálů. Ode dneška začne znovu jezdit vlek v Novém Jimramově. Na sportovním okruhu pro běžkaře v novoměstské Vysočina Areně budou ode dneška omezeny hodiny pro veřejnost kvůli Českému poháru v biatlonu.

Sjezdovku na Šacberku u Jihlavy pokrývá zhruba půl metru technického sněhu.  „Vlek bude jezdit bez omezení. Podmínky jsou dobré,“ řekl Pavel Havlíček, který skiareál provozuje.

Bez omezení jsou otevřeny také tři sjezdovky na Žďársku, Harusův kopec u Nového Města na Moravě, Karasín a Fajtův kopec u Velkého Meziříčí se sněhovou pokrývkou okolo 40 centimetrů. „Příští týden mají začít najíždět školní kurzy,“ uvedl Jiří Pálka ze ski klubu ve Velkém Meziříčí. 

Na sjezdovce v Novém Jimramově zastavili provozovatelé vlek v úterý. Znovu bude jezdit od pátečního poledne, řekl ČTK správce střediska Ivo Fiala.

Předpověď počasí není pro lyžaře na Vysočině příznivá ani v nejbližších dnech. V noci sice podle meteorologů budou teploty klesat k nule, ale přes den se oteplí a místy může i pršet. Aktuální informace o provozu sjezdovek v kraji lze najít na webu

Autoři | Foto www.skivm.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, Kraj Vysočina, sjezdovka, Šacberk, kopec, Karasín, Křemešník, Nový Jimramov, Velké Meziříčí, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je šest sjezdovek. Šacberk hlásí půl metru sněhu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.