Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Vysočině se do konce letošního září ubytovalo skoro půl milionu hostů, ve většině Češi

Na Vysočině se za leden až září 2017 ubytovalo 465 tisíc hostů, tedy o bezmála 11 % více, než tomu bylo za stejné období v roce 2016. Uvádí to Český statistický úřad s tím, že pozitivní vývoj za Vysočinu představuje šestý nejvyšší narůst ze všech regionů České republiky.

„Vítáme tento pozitivní trend, který také nejrůznějšími marketingovými nástroji podporujeme. Úspěch měla především celá řada aktivit spojených s Rokem baroka. Vznikly tematické webové stránky na baroko, mapa s barokními památkami a baroko táhlo i zahraniční novináře - ve spolupráci s agenturou CzechTourism jsme uspořádali hned několik press tripů po barokních památkách Vysočiny a naše perly představili žurnalistům z Německa, Finska, Francie, Ruska nebo dokonce z Filipín a Jižní Korey,“ informoval ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

V příštím roce bude Vysočina Tourism připomínat 100. výročí založení ČSR ve spojitosti s místy po Vysočině. „Vzniká tisková brožura, která představí nejzajímavější příběhy konce I. světové války a období první republiky, o téma se rozšíří i webové stránky, ale dál budeme také důsledně prezentovat to nejzajímavější, co na Vysočinu Čechy i zahraniční turisty táhne a na své si přijdou samozřejmě i sportovní příznivci,“ doplnila Monika Brothánková z Vysočina Tourism.

V průběhu prvních tří čtvrtletí roku 2017 přicestovalo na Vysočinu přes 61 tisíc zahraničních hostů a jejich počet se v meziročním srovnání zvýšil o bezmála 19 %. Stejně jako ve většině ostatních krajů i na Vysočině převládají hosté z Česka. Jejich počet za tři letošní čtvrtletí dosáhl 404 tisíc a ve srovnání s minulým rokem můžeme mluvit o téměř 10% nárůstu. Vysočinu vyhledávali především návštěvníci ze Slovenska a Německa, ale také z Polska a vzdálenější země zastupuje 2,5 tisíce hostů z Číny, jejichž počet za pouhých devět měsíců dvojnásobně přesáhl objem návštěv kraje za celý loňský rok.

Celkový počet přenocování se v lednu až září 2017 oproti stejnému období předchozího roku na Vysočině zvýšil o 11,0 %, což byl nárůst o 3,2 procentního bodu vyšší než v celé České republice a současně čtvrtý nejvyšší ze všech regionů republiky. Také počet přenocování zahraničních návštěvníků vzrostl ve všech regionech, na Vysočině o 24,6 %, což byla v mezikrajském srovnání druhá nejvyšší hodnota, hned za Olomouckým krajem.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky ubytování, hosté, Vysočina, návštěvnost, statistika, Kraj Vysočina, Česko, baroko, Český statistický úřad, Německo, CzechTourism, Finsko, Rusko, Francie, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se do konce letošního září ubytovalo skoro půl milionu hostů, ve většině Češi | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.