Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hejtman Běhounek: Dorazily peníze pro zdravotní sestry. Na Vysočině si polepší zhruba 1600 lidí

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek dnes informoval, že je otázkou řádově dnů, kdy budou mít všechny krajské nemocnice na Vysočině a obě krajská dětská centra na svých účtech státní dotaci na navýšení zvláštního příplatku za soustavné poskytování zdravotních služeb zdravotnickými pracovníky vykonávající samostatně povolání bez odborného dohledu v třísměnném nebo nepřetržitém režimu u poskytovatelů zdravotnických služeb lůžkové péče. Krajské nemocnice od státu získaly nekrácenou požadovanou částku ve výši 26 719 332 korun.

„Dotace pokryje navýšení mzdových nákladů našich zdravotnických zařízení, které vláda nařídila od 1. července letošního roku. Dvouměsíční propad v limitech na mzdy nyní nemocnice budou moci vyrovnat. Všechna krajská zdravotní zařízení totiž s využitím všech rezerv zvýšila na pokyn kraje mzdy už v červenci,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

ČTĚTE TAKÉ: Zdravotní sestry dostanou přidáno o dva tisíce korun. Na Vysočině si polepší 1600 lidí 

O individuální dotaci mohou prostřednictvím Kraje Vysočina až do konce října žádat i ostatní poskytovatelé zdravotních služeb lůžkové péče se sídlem na území Kraje Vysočina, kteří splňují podmínky pro poskytnutí finanční dotace stanovené v metodice dotačního programu Ministerstva zdravotnictví ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu. Z došlých žádostí podá kraj do dotačního programu další sumarizační žádost o peníze ze státního rozpočtu. 

V případě krajských zdravotnických zařízení Kraje Vysočina se výše popsané navýšení platů týká cca 1600 lidí. 

Tisková zpráva | Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky mzdy, zvýšení, zdravotnictví, nemocnice, peníze, hejtman, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, dotace, Vladimír Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Běhounek: Dorazily peníze pro zdravotní sestry. Na Vysočině si polepší  zhruba 1600 lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.