Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2017: Na jihlavském magistrátu vrcholí přípravy. Na svém místě už jsou plenty a urny

Pracovníci úřadu už rozvezli do všech 58 jihlavských volebních místností plenty a urny. V těchto dnech připravují vše potřebné pro volební komise. V tělocvičně uloží do 58 velkých nákupních tašek jak věci povinné, jako je znak, vlajka, označení volební místnosti nebo náhradní volební lístky, tak věci, které jsou pro zdárný průběh rovněž nezbytné – psací, kancelářské a hygienické potřeby, mobilní telefony či paměťové karty.

Seznam čítá bezmála třicet položek, mezi kterými nechybí ty, kterými úřad vybavuje komise ze zkušenosti z předchozích let - třeba svítilny pro případ výpadku elektrické energie. Předsedové komisí si během pátečního dopoledne odnesou „balíček“ s váhou přes deset kilogramů.

Po celou dobu voleb jsou na magistrátu osoby, které jsou připraveny do volebních místností obratem dodat chybějící věci jako náhradní volební lístky nebo třeba vlajku, která se někdy „ztratí“.

Organizačně příprava voleb začíná už v době před letními prázdninami, kdy úřad zajišťuje volební místnosti, plánuje školení a podobně. Celkem volby zaměstnají asi deset pracovníků úřadu z několika oddělení včetně šoférů a pracovníků IT, a několik brigádníků. Magistrát organizuje a zajišťuje činnost asi 500 osob v 58 okrscích.

Tisková zpráva | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky volby, příprava, magistrát, plenta, urna, komise, volební místnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2017: Na jihlavském magistrátu vrcholí přípravy. Na svém místě už jsou plenty a urny | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.