Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavská reprezentace v malé kopané přestřílela Olomouc, posunula se na třetí místo Superligy

Celkem třináct gólů bylo k vidění během čtvrtečního zápasu Superligy malého fotbalu mezi výběry Jihlavy a Olomouce. Dva body za vítězství 8:5 nakonec zůstaly doma na Vysočině. Jihlava tak nyní ze třetího místa s minimální ztrátou dotírá na špičku tabulky.

Domácí se dostali rychle do vedení zásluhou Radima Šuty, ale Hanáci třemi brankami rychle a celkem lacino skóre otočili. Do poločasu stačil snížit na 2:3 opět Šuta. „Během první půlky zápasu jsme moc době nehráli, nedostávali jsme se za úpornou obranu Olomouce,“ přiznal jihlavský střelec.  

Když na začátku druhé poločasu zvýšil na 2:4 Lošťák, byla spíše labutí píseň Olomouckých. Potom jihlavský výběr zapnul ofenzivní turbo, které dokázalo velice efektivně trestat chyby soupeře. Zejména z brejků a díky technické převaze domácích padaly pěkné góly, často takzvaně "do kuchyně". „Byly to týmové branky, kdy jsem doklepával třeba do prázdné,“ vyzdvihl souhru se spoluhráči střelecky disponovaný Radim Šuta.

Ten v utkání vstřelil nakonec čtyři branky a s celkem devíti trefami je nejlepším kanonýrem celostátní Superligy malého fotbalu. Dvěma góly ho pak ve čtvrtek podpořil čerstvý mistr světa Daniel Kavka a po jednom Adam Průcha a Miloš Kriegsmann. Tým z Moravy v závěru už jen kosmeticky korigoval na konečných 8:5. Po pěti odehraných zápasech je jihlavský reprezentační výběr na třetím místě soutěže.

Hned v neděli ho čeká težký úkol na hřišti mistrovského Brna, podzimní část soutěže potom uzavře středečním zápasem na domácím hřišti proti Blanensku.    

Jihlava – Olomouc 8:5 (2:3)

Branky: 1., 23., 38. a 60. Šuta, 34. a 43. Dan. Kavka, 51. Průcha, 55. Kriegsmann – 4. a 10. P. Kobylík, 13. Laštůvka, 32. Lošťák, 55. Schlehr. 

Rozhodčí: Tesař – Oulický. Hráno bez karet.

Jihlava: Lukáš Kučírek – Radim Šuta, Zdeněk Kučera, Miloš Kriegsmann, Jakub Göth, Daniel Kavka, Tomáš Poul, Adam Průcha.

Olomouc: Lukáš Hrubý – Pavel Kryl, Antonín Čech, Miroslav Laštůvka, Martin Schlehr, Martin Bernard, Martin Vančura, David Lošťák, Petr Kobylík.

 

Foto superliga.cz

Štítky SK Sigma Olomouc, FC Vysočina Jihlava, Evropská Superliga, Petr Kobylík, FC Zbrojovka Brno, Martin Bernard, Antonín Čech, Pavel Kryl, Zdeněk Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská reprezentace v malé kopané přestřílela Olomouc, posunula se na třetí místo Superligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.