Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Gladiators válí! Juniorka má sobotní výhře nad Brnem i nadále stoprocentní bilanci

Tři zápasy, tři výhry. Protože někteří z hráčů juniorského týmu Vysočina Gladiators hrají americký fotbal jen několik měsíců, dosavadní výsledky překvapují i největšího optimistu. Po sobotní výhře nad Brnem Sígrs si Gladiátoři upevnili vedoucí pozici ve východní skupině druhé ligy.

Když Gladiators proměnili svoji juniorskou premiéru proti Ostravě ve sladké vítězství, kdekdo byl ohromen. Pokud ale na hranici sebeobětování dokázali své výsledky zopakovat, ukazuje se, že zřejmě nešlo o náhodu. Tým, ve kterém účinkují i hráči, kteří začali s americkým fotbalem v létě, se nyní se třemi výhrami ve třech duelech vyhřívá na čelní pozici východní skupiny druhé ligy.

Po zápase s Ostravou totiž přišlo cenné vítězství na hřišti pražských Mustangs v poměru 20:14. Rozdující akcí zápasu byl fumble return Antonína Pavlase dvě a půl minuty před koncem. Gladiators si v sobotu odpoledne, opět s neúplnou soupiskou, vyšlápli na Brno Sígrs.

Vstup do zápasu se však tentokrát Vysočině nevydařil. Po safety a touchdownu soupeře prohrávali Gladiátoři po první čtvrtině 0:8. Až ve druhé části hry se začala karta obracet. Činili se zejména hráči se zkušenostmi z A-týmu. Pro prvních šest bodů doběhl David Calta, který poté v end zóně našel Ondřej Hodače. Jeho touchdown zkonvertoval pro další dva body Gabriel Havelka.

Sígrs ve druhé poločase vyrovnali, ale poté vzal osud utkání do rukou a nohou quarterback domácích David Calta. Jedním běhovým touchdownem ve třetí a jedním ve čtvrté čtvrtině definitovně obrátil kormidlo sobotního zápasu na stranu Gladiators. Obrana už drama nepřipustila. Výhrou 26:14 potvrdili domácí snový start do soutěže.   

 

      

Foto Ladislav Jonák

Štítky FC Zbrojovka Brno, americký fotbal, Vysočina Gladiators, Ostrava, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators válí! Juniorka má sobotní výhře nad Brnem i nadále stoprocentní bilanci | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.