Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Juniorka Gladiators v premiéře uspěla! Po heroickém výkonu zdolala Ostravu 26:18

Hodně náročnou, ale vítěznou premiéru prožil v neděli juniorský tým Vysočiny Gladiators. Mladíci v šedivých dresech, v mnoha případech s minimem zkušeností, zdolali silnou Ostravu Steelers poměrem 26:18 a připsali si první výhru do druholigové tabulky.

„Očekávání nebyla velká, zvlášť když premiéra byla proti Ostravě, jednomu z největší týmu v České republice, která měla plnou soupisku. Ale pár akcích nám bylo zřejmé, že to nebude zdaleka tak jasné,“ přibližuje předzápasovou náladu trenér Ondřej Paulus. 

Vysočina Gladiators se ve druhé čtvrtině ujali vedení po touchdownu Davida Calty, na kterého ve třetí části hry navázal Radek Klusoň. Tehdy se ale začala projevovat užší soupiska domácích, hráči museli snášet velké fyzické vypětí. „Klobouk dolů, jak to zvládli. Asi čtyři hráči měli křeče, ale všichni bojovali s maximálním nasazením s touhou pomoci týmu,“ chválí Paulus.  

Poté, co Ostrava vyrovnala, strhl vedení na stranu Gladiátorů úspěšných catchem Roman Málek. Poslední drive hostů skončil navíc v rukách Vojtěcha Veselého a jeho "pick six" znamenala konečné skóre 26:18. „Kluci skvěle bojovali, s blížícím se koncem snad ještě víc. Jasně, technické chyby tam byly, ale vzhledem k tomu, že trénujeme prakticky od konce července, se jedná o mimořádně cenné vítězství. Já si to moc užil,“ těší Ondřeje Pauluse přístup jeho svěřenců.

Vysočina Gladiators - Ostrava Steelers 26:18 (0:0, 6:0, 14:12, 6:6)

Foto Ladislav Jonák

Štítky premiéra, Ostrava, Vysočina Gladiators, Ostrava Steelers, Česko, Roman Málek, Vojtěch Veselý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorka Gladiators v premiéře uspěla! Po heroickém výkonu zdolala Ostravu 26:18 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.