Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Jihlavský půlmaraton se zatím hlásí kolem 300 běžců. Letos se uskuteční 10. září

Na čtvrtý ročník Jihlavského půlmaratonu, který se poběží 10. září, se zatím přihlásilo na 300 závodníků. Součástí závodu v ulicích města je tradičně Rodinný běh, jehož účastníci startovným přispívají na dobročinné účely. Letos bude výtěžek použit na rehabilitační léčbu devítiletého Štěpána s mozkovým postižením.

„Díky našemu příspěvku bude moci jet do lázní na další rehabilitační cvičení,“ řekl Jiří Holoubek, ředitel závodu z pořádajícího spolku Sliby - chyby.

Rodinný běh odstartuje na Masarykově náměstí v 10:30. Trať je dlouhá 1200 metrů, lidé mohou běžet, jít pěšky nebo tlačit kočárek. Rodinného běhu se mohou zúčastnit libovolně složené týmy, ve kterých však vždy musí být zastoupen minimálně jeden dospělý a jedno dítě do 15 let.

Hlavní závod začne v pravé poledne. Závodníky vypustí na trať brankář FC Vysočina Jan Hanuš. Trať vedoucí ulicemi města je změřená a certifikovaná podle pravidel Mezinárodní asociace atletických federací IAAF. Případné rekordy jsou proto obecně uznatelné a závodníci si výkony na této trati mohou započítat do svých tabulek. K dosavadním třem stovkám přihlášených z Česka i ze zahraničí se podle Holoubka tradičně připojí kolem 200 závodníků přímo na startu.

Spolek Sliby - chyby v Jihlavě organizuje kromě půlmaratonu také 24hodinový závod horských kol Jihlavská 24 MTB a další sportovní a společenské akce.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Jihlavský půlmaraton, běžci, závod, registrace, pomoc, půlmaraton, FC Vysočina Jihlava, IAAF, Jan Hanuš, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihlavský půlmaraton se zatím hlásí kolem 300 běžců. Letos se uskuteční 10. září | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.