Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Juniorský tým Vysočina Gladiators v neděli vstupuje do druhé ligy, vyzve silnou Ostravu

Po velikém úspěchu, který zaznamenal seniorský tým Vysočina Gladiators postupem do druhé ligy, nezůstane Jihlava bez amerického fotbalu na příliš dlouho. V neděli odpoledne odehraje svůj historicky premiérový zápas juniorka Gladiátorů.

Vysočina Gladiators se letos poprvé účastní juniorské ligy amerického fotbalu. Soutěže se mohou účastnit chlapci od 17 do 19 let a Gladiators budou nastupovat ve druhé lize, kde se hraje v osmi hráčích v poli.

První zápas, který se odehraje již tuto neděli na stadionu v ulici Na Stoupách v Jihlavě, bude pro mladé kluky opravdová zkouška ohněm. Gladiators totiž přivítají juniorskou skvadru ostravských Steelers, jejichž seniorský tým letos bojoval v nejvyšší české lize o zlato. Steelers jsou jedním z největších klubů amerického fotbalu v ČR, a tak mohou domácí očekávat plně vyzbrojený a připravený tým o maximálním počtu hráčů na soupisce (22).

Tým Gladiators, vedený trenéry a hráči seniorského klubu, který letos postoupil do 2. ligy v ČR, bude reprezentovat čtveřice hráčů, kteří své dovednosti ukázali i mezi seniory - Ondřej Hodač, Gabriel Havelka, Antonín Pavlas a Prokop Coufal. Zbytek týmu tvoří nováčci, kteří se celé léto připravovali na svou první šanci zahrát si americký fotbal. Útok domácích povede quarterback David Calta, mladší bratr jedné z opor celého klubu, Štěpána Calty.

Fanoušci se mohou těšit na gladiátorský fanshop, komentátora a hlavně premiéru juniorského fotbalu na Vysočině.

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, Ostrava, americký fotbal, FC Vysočina Jihlava, Česko, Na Stoupách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorský tým Vysočina Gladiators v neděli vstupuje do druhé ligy, vyzve silnou Ostravu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.