Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Florbalistky SK Jihlava postoupily po jasné výhře do čtvrtfinále poháru

Hráčky SK Jihlava jsou jediným účastníkem čtvrtfinále florbalového poháru, který nevzešel z nejvyšší soutěže. V souboji s Horní Suchou tým z Vysočiny od počátku dominoval a postup mezi nejlepších osm korunoval vítězstvím v poměru 7:2. Druhý jihlavský celek, FBŠ, ve stejné fázi turnaje prohrál s extraligovými Židenicemi 2:5.

Zpočátku zápasu bylo k vidění neurovnaná hra s dosti nepřesnostmi. Jako první se do listiny střelců zapsala jihlavská Pátková, ovšem za několik vteřin bylo nenápadnou střelou srovnáno. To ale jako by odstartovalo aktivitu hostujícícho týmu, který si ještě v první třetině vypracoval tříbrankové vedení. Po pěkné individuální akci skórovala Blažková, na kterou dvakrát navázala Sedláčková.   

Když na začátku druhé třetiny nedala šanci domácí brankářce Kastnerová, bylo o vítězi a postupujícím jasno. Jihlavské hráčky kontrolovaly míček a domácím nedaly příliš šancí ke korekci výsledku. Šestou branku přidala Rychlá, která využila zmatku na brankovišti a dorazila míček do odkryté branky.

Poslední jihlavskou trefu zaznamenala Kozlíková střelou téměr z poloviny hřiště. Aspoň dílčí úspěch pro Horní Suchou bylo kosmetické snížení na 2:7 po několikrát tečované střele. Další šance už zůstaly nevyužity, Jihlavanky zápas v poklidu dovedly do vítězného konce.

Ve čtvrtfinále se ženy SK Jihlava mohou těšit na souboj s vítězem Superfinále - Florbal Chodov.

FbK Horní Suchá x SK Jihlava 2:7 (1:4, 0:2, 1:1)

Branky: 5. Melecká, 54. Melecká - 5. Pátková, 11. Blažková, 14. Sedláčková, 17. Sedláčková, 22. Kastnerová, 32. Rychlá, 47. Kozlíková.

SK Jihlava: Nováčková – Svobodová, Krupková, Pátková, Solařová, Kozlíková, Křivánková, Sedláčková, Rychlá, Blažková, Urbanová, Kastnerová, Jandátová, Běhounková.

Foto: www.florbaljihlava.cz

Štítky SK Jihlava, čtvrtfinále, Horní Suchá, Kraj Vysočina, Židenice, TJ JM Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky SK Jihlava postoupily po jasné výhře do čtvrtfinále poháru | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.