Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dukla prohrála v Litvínově 3:0 a zůstává na posledním místě extraligy

Podruhé ve třech dnech si hokejová Dukla připisuje porážku. Po páteční domácí prohře s Plzní tentokrát nevstřelila ani gól Litvínovu podlehla na jeho hřišti 3:0. S jedním zápasem k dobru zůstává na posledním místě extraligy.

Úvodní třetina se domácím vydařila. V první šanci vychytal Vandase Volden, ten si poradil i s blafákem Černého. Na souhru Litvínova ze 14. minuty už ale stačit nemohl. Ihnačák si několikrát vyměnil puk Richardem Nejezchlebem, který povedou kombinaci zakončoval do prázdné branky - 1:0. Zbývaly čtyři vteřiny do sirény, když se Severočeši radovali podruhé. Ve dvojnásobné přesilovce pálil od modré Karel Kubát a těsně před Voldenem usměrnil nešťastně kotouč jihlavský Stříteský - 2:0.

Litovínov byl aktivní i ve druhém dějství. Nebezpečně stříleli Jurčík i Hübl, norský brankář ve službách Dukly se ale činil. Jihlava nebyla daleko od korekce stavu, ale Stříteského pokus včak uklidil do bezpečí domácí bek. Ve 37. minutě to už bylo o tři branky. Jurčíkovu střelu Volden pouze vyrazil a nikým nehlídaný Tomáš Matoušek celkem jednoduše vstřelil svůj první extraligový gól.

Poslední třetina už tolik dramatických situacích před brankami nepřinesla. Čisté konto mohli hosté Petráskovi pokazit v 53. minutě, ale puk šourající se do litvínovské branky dostihl obětavý obránce. Severočeši tak docela s přehledem udrželi důležitou výhru, která je posouvá tabulkou vzhůru. Dukla naopak potřebuje v dalších zápasech bodovat, aby jí extraligový vlak nazačal ujíždět.   

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 14. Nejezchleb (Ihnačák), 20. Kubát (Gula, Ihnačák), 37. Matoušek (Jurčík, Gula).

Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Gerát, Hynek. Diváci: 4 895.

HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát (A), Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička – Jánský, V. Hübl (A), J. Černý – M. Hanzl, Ihnačák, Nejezchleb – Vandas, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, Válek, Matoušek.

HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Šidlík, Stříteský, Suchánek, de la Rose, Kajínek, Ulrych, D. Váňa – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Čermák, F. Seman, T. Kubalík – Anděl, Skořepa (A), Žálčík – Rys, R. Hubáček, Diviš (A).

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Verva Litvínov, FK Dukla Praha, FC Viktoria Plzeň, Richard Nejezchleb, Karel Kubát, Tomáš Matoušek, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla prohrála v Litvínově 3:0 a zůstává na posledním místě extraligy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.