Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zkušenost mistra předčila nadšení nováčka. Dukla prohrála s Kometou 0:2

Ve výborné atmosféře se odehrálo utkání 20. kola hokejové extraligy na Horáckém zimním stadionu. Domácí Dukla Jihlava v něm i přes velmi dobrý výkon nestačila na mistrovskou Kometu Brno a prohrála. Tým z Vysočiny tak zůstává na třináctém místě tabulky.

Jihlava začala nebojácně a rozhodně na ledě nepůsobila jako outsider. Hned v úvodu nebezpečně střílel Žálčík, donutil Čiliaka k těžkému zákroku betonem. V dobrých příležitostech se ocitla i Kometa. Po závaru střílel těsně mimo Němec, poté se výborným zákrokem zaskvěl Škarek proti Čermákovi. Brněnští se mohli radovat až v 19. minutě hry, kdy chyby domácích využil Němec, který naservíroval puk Alexandrovi Malletovi - 0:1.

Hned v úvodu druhé části mohli hosté náskok navýšit, ale z Škarkem vyražený puk nedokázali z bezprostřední blízkosti vrátit do odkryté klece. I nadále držela Kometa otěže druhé třetiny pevně v rukou, v útočném pásmu byla dosti nebezpečná, ale defenzíva Dukly odolávala. Obraz hry se změnil až v závěru druhého dějství, během přesilovky pálil jihlavský de la Rose těsně mimo, poté si proti Hlinkovi Ciliak pomohl hozenou holí a následovalo trestné střílení. To ale Žálčík neproměnil.

Na začátku třetí třetiny jihlavský brankář zastavil jedovku z hranice kruhu, poté iniciativu převzali Jihlavští. Projektilem to zkoušel de la Rose, podobně tvrdě po něm i Diviš. V následné pasáži byl tlak domácí až drtivý, nejblíže byl vstřelení branky dvakrát Kubalík, ale Čiliak byl opravdu bezchybný. Otřepané nedáš - dostaneš se potvrdilo i dnes, z největšího tlaku ujeli brněnští Dočekal a Čermák a druhý jmenovaný zakončoval v 52. minutě do prázdné branky - 0:2. Byla tím stvrzena výhra hostů, do konce zápasu si už vásledek pohlídali.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Mallet (V. Němec), 52. L. Čermák (Dočekal).

Rozhodčí: Mrkva, Svoboda – Kis, Rampír. Diváci: 6500 (vyprodáno).

Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa, J. Zdráhal – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Zeman, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Rys, R. Hubáček, Diviš (A).

Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Dočekal – Mallet, V. Němec, H. Zohorna – R. Zohorna, Nahodil, Haščák.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Kometa Brno, HC Dukla Jihlava, Němci, Extraliga ledního hokeje, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkušenost mistra předčila nadšení nováčka. Dukla prohrála s Kometou 0:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.