Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

K vítězství bylo blízko! Dukla však z utkání proti Pardubicím bere jen bod

Až samostatné nájezdy rozhodly o vítězi zápasu 19. kola extraligy mezi Jihlavou a Pardubicemi. Šťastnější jsou nakonec hosté, kteří v závěru vyrovnali na 2:2 a obrat poté dokonali. Dukla je v tabulce nejvyšší soutěže třináctá.

Dukla vstoupila do zápasu velmi aktivně, v první desetiminutovce musel Klouček v brance hostů řešit velký závar a dvě nebezpečné střely Anděla. Jako hodně studená sprcha zapůsobila první vážnější šance Pardubic. Ve 12. minutě ji totiž úspěšně zakončil Tomáš Rolinek a dostal Dynamo do vedení. Možnost na zvýšení náskoku promarnil P. Sýkora, zajímavou dvacetiminutovku uzavřela Bryhnisveenova střela do Kloučkových betonů.

Ve druhé třetině rozezvučel spojnici tyčí hostující Boyko, na druhé straně to šikovně zkoušel kapitán Čachotský. Domácí se dočkali až v 36. minutě, kdy de la Rosovu střelu usměrnil do sítě bruslí Josef Skořepa - 1:1. Švédský obránce pálil ještě o chvíli později, ale jen do vyrážečky pardubického gólmana.

Jihlavský brankář Škarek se zas vytáhl v úvodu třetí třetiny, když zlikvidoval šance Tomáška a Berana. Za domácí měl blízko ke skórování Hubáček, ani v jedné z brankových možností si však nepočínal nejpřesněji. Následná Andělova rána proskočila až na brankovou čáru, odkud ji však odklidili hostující beci.

O hodně veseleji bylo na Horáckém zimním stadionu po další spolupráci de la Rose - Skořepa, který znovu ukázal svůj cit na brankovišti - 1:2. Dukla vedení neudržela, v předposlední minutě se při power play přesnou ranou od modré prosadil Marek Trončinský, který poslal zápas do prodloužení.  

Bonusový bod v něm mohli červenožlutým zajistit Jiránek, Seman nebo Suchánek, ani jeden z nich ale puk do sítě nedopravil. A to se stalo domácím osudné. Na trefu Čachotského v nájezdech odpověděli Trončinský s Tomáškem a vítězství tak nakonec putuje do východních Čech.

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek (A), Skořepa, T. Kubalík – Zeman, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Rys, R. Hubáček, Diviš (A). 

Pardubice: Klouček (Kacetl) – Wishart, Cardwell, Mojžíš, Ščotka, Trončinský (A), Holland – Rolinek (C), Marosz, J. Sýkora – Treille, Tomášek, P. Sýkora (A) – Starý, Poulíček, Beran – M. Kaut, Bojko, Perret – Vondráček. 

Rozhodčí: Hejduk, Kika – Brejcha, Klouček.

Diváci: 5504.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky FK Dukla Praha, FK Pardubice, FC Vysočina Jihlava, Tomáš Rolinek, anděl, Marek Trončinský, HC Dynamo Pardubice, Josef Skořepa, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K vítězství bylo blízko! Dukla však z utkání proti Pardubicím bere jen bod | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.