Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dukla posiluje útok. Do Jihlavy přichází Tomáš Kubalík, křídlo s reprezentačními zkušenostmi

Útočná vozba Dukly Jihlava se rozšířila o další zajímavé jméno. V úterý se totiž doladilo angažmá sedmadvacetiletého Tomáše Kubalíka, pravého křídla se zkušenostmi mimo jiné z NHL a českého reprezentačního týmu.

Vedení Dukly Jihlava před sezónou avizovalo, že stávající extraligový kádr ještě není konečný. V úterý ho doplnil Tomáš Kubalík. „V médiích i agentům jsme prezentovali, že sháníme útočníka. Na Tomáše jsme dostali tip od nezávislé osoby. Kontaktovali jsme hráče a poté agenta. Jednání probíhala v pátek večer, když hrál A-tým v Chomutově. Podařilo se dotáhnout do konce a v úterý se podepsala smlouva,“ prozrazuje Bedřich Ščerban, jednatel Dukly Jihlava.

Sedmadvacetiletý pravý křídelník se zkušenostmi ze zámořské NHL, AHL, finské SM Liigy a evropské KHL podepsal s Duklou roční smlouvu a hned odpoledne se hlásil na prvním tréninku. „Těším se na novou výzvu, dlouho jsem v Čechách nehrál. Líbí se mi styl Jihlavy a doufám, že sem zapadnu,“ prohlašuje nováček v kádru. 

„Je to moje první velká zkouška v Česku. Když jsem začínal v Plzni, tak jsem byl mladý kluk. Teďka chci ukázat, že na to mám, a budu se snažit hrát co nejlépe,“ uzavírá Tomáš Kubalík, který byl v roce 2008 draftován do NHL Columbusem Blue Jackets. 

 

Foto www.youtube.com

Štítky HC Dukla Jihlava, Tomáš Kubalík, National Hockey League, Česko, Piráti Chomutov, American Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Bedřich Ščerban, Columbus Blue Jackets, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla posiluje útok. Do Jihlavy přichází Tomáš Kubalík, křídlo s reprezentačními zkušenostmi | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.