Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dukla byla v Chomutově blízko ke třem bodům, nakonec bere jeden za prohru v prodloužení

V obou dosavadních venkovních zápasech Dukla Jihlava těsně prohrála. Zatímco z ledu Sparty odcházela s prázdnou, v pátečním utkání v Chomutově vydřela za prohru v prodloužení 4:3 aspoň bod. Po čtvrtém kole extraligy patří týmu z Jihlavy desátá příčka tabulky.

První třetina příliš vzruchu před oběma brankami nepřinesla. Největší šanci si připsal domácí Poletín, který ale z těsné blízkosti Voldena v brance Dukly překonat nedokázal.

Skóre se měnilo až ve 25. minutě. Odražený puk se dostal na modrou čáru k Jaroslavu Mrázkovi, jehož nahození skončilo k překvapení všech až v jihlavské síti - 1:0. O chvíli později mohl odpovědět Anděl, jeho střelu však zastavila tyč.

Poté se výborným zákrokem proti Sklenářovi blýskl Volden, avšak v 31. minutě po střílené přihrávce Humla a šikovné teči Marka Tomici kapituloval podruhé. Dukla ale rychle snížila, po chybě v rozehrávce se od Kajínka dostal kotouč k Lukáši Zálčíkovi, který prostřelil Laca mezi betony.

Jihlava ucítila šanci na zvrat a hnala se za vyrovnáním. Semanu ránu zastavila ještě tyčka, nahození Šidlíka a jemná teč Radka Hubáčka znamenala v 51. minutě srovnání stavu na 2:2.

Ještě veseleji bylo v červenožlutém táboře o šest minut později. Vyraženou Čachotského střelu do odkryté klece ze vzduchu sklepl Filip Seman - 2:3. Radost hostů však netrvala dlouho. O minutu později fauloval Bryhnisveen Vladimíra Růžičku, který z následného trestného střílení poslal zápas do prodloužení. 

V něm nejprve trestuhodně selhal domácí Koblasa, bonusový druhý bod však přece jen zůstal na severu Čech. V poslední minutě nastavení totiž akci dva na jednoho šikovně sehrál Růžička a skórující Jakub Sklenář.

Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:3 po prodl. (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Mrázek (Koblasa, Valach), 31. Tomica (Huml, Grman), 58. V. Růžička (TS), 65. Sklenář (V. Růžička, Mrázek) – 32. Žálčík (Kajínek), 52. R. Hubáček (Šidlík, Čachotský), 57. F. Seman (Čachotský).

Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Flégl, Polonyi. Diváci: 4 358.

Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Koblasa, V. Růžička, Sklenář – Poletín, Skokan, Chlouba – Lauko, Šťovíček, Hlava.

Jihlava: Volden (Škarek) – E. de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek, Ulrych – Macík, J. Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Diviš, R. Hubáček, Váňa.

   

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Piráti Chomutov, Vladimír Růžička, HC Sparta Praha, Jaroslav Mrázek, Jakub Sklenář, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla byla v Chomutově blízko ke třem bodům, nakonec bere jeden za prohru v prodloužení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.