Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dukla Jihlava srdnatě bojovala, ale na hřišti Sparty Praha prohrála 4:3

Ve druhém kole hokejové extraligy si Dukla Jihlava připsala první porážku. Po výhře nad Mladou Boleslaví sehrála i proti Spartě Praha velice sympatickou partii, ale na dvě branky ze třetí třetiny už nedokázala patřičně odpovědět.

Dukla začala zápas aktivně, ale ve 4. minutě zaspala, když domácí Kudrna našel ideálně najetého Alexandera Reichenberga, který z mezikruží střelou nad ledem otevřel skóre utkání. Jihlava si následně zavařila dvěma vyloučeními, Sparta však nevytěžila více neý Zámorského tyčku. Tým z Vysočiny ale pokračoval ve slušném fyzickém výkonu a odměněn byl ve 13. minutě, kdy si Šidlíkovo nahození o mantinel našel Lukáš Anděl a nekompromisně poslal puk za Aittokallia - 1:1. O chvíli později to zkoušel i Protasenja, na domácího brankáře si ale nepřišel.

První velkou šanci druhé třetiny si připsal Reichenberg, tentokrát ho Škarek vychytal. Před polovinou utkání se hrál velice svižný hokej, šance se střídaly na obou stranách. V jedné z nich střílel jihlavský Hlinka do břevna, v tomtéž střídání se však Dukla gólu skutečně dočkala, když si počínal důrazně Lukáš Žálčík po další střele Hlinky - 1:2. Sparta odpověděla příležitostí Vrány, ten ale nepřehodil beton hostujícího brankáře. Domácí se tak zaradovali až v poslední minutě druhého dějství, když se po Klimkově zadovce na brankovišti prosadil Petr Kumstát a srovnal na 2:2.

Sparta si vzala vedení zpět ve 48. minutě po střele Petra Kaliny od modré čáry. Zvýšit mohl v situaci dva na jednoho Pavelka, Škarek si na něj počkal. Čtvrtý gól inkasoval jihlavský brankář v 54. minutě, když Klimkovu pobídku využil Miroslav Forman, který procedil puk nad Škarkovo rameno - 4:2. Definitivní pečeť na vítězství Pražanů mohl dát Reichenberg, ale udeřilo překvapivě na druhé straně. Po velmi hezké individuální akci se prosadil Tomáš Jiránek. Dukla zkusila ještě hru bez brankáře, na body ale nakonec nedosáhla.

HC Sparta Praha - HC Dukla Jihlava 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Reichenberg (J. Hlinka, Tomáš Dvořák), 40. Kumstát (Klimek), 48. Kalina (T. Pavelka, Rousek), 54. Forman (Klimek) – 13. Anděl (Šidlík, Ulrych), 30. Žálčík (Hlinka), 56. Jiránek (De La Rose).

Rozhodčí: Bejček, Pražák – Komárek, Ondráček.

Sparta Praha: Aittokallio – Tomáš Dvořák, Zámorský, T. Pavelka, Kalina, Nedomlel, Mikuš – J. Hlinka, P. Vrána, Reichenberg – Kumstát, Pech, Kudrna – Říčka, Klimek, Forman – Uher, Černoch, Rousek – Saponari.    

Dukla Jihlava: Škarek – Suchánek, De La Rose, Bryhnisveen, Šidlík, Kajínek, J. Zdráhal, Ulrych – Jiránek, J. Skořepa, Macík – Rys, F. Seman, Čachotský – Anděl, Hlinka, Žálčík – Protasenja, R. Hubáček, Váňa.

 

 

    

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky AC Sparta Praha, HC Dukla Jihlava, FK Mladá Boleslav, Extraliga ledního hokeje, FK Dukla Praha, Liberec, Miroslav Forman, Petr Kumstát, Petr Kalina, Tomáš Jiránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava srdnatě bojovala, ale na hřišti Sparty Praha prohrála 4:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.