Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítězná premiéra! Dukla Jihlava udolala Mladou Boleslav v prodloužení 4:3

Obnovenou premiéru v extralize mohou hokejisté Dukly Jihlava označit jako vítěznou. Na Horáckém zimním stadionu tým z Vysočiny sehrál vyrovnanou partii s Mladou Boleslaví, kterou rozhodl až Jiránkův gól v prodloužení. Dukla si tak do tabulky připisuje první dva body.

Dukla se dostala velice rychle do vedení. V 5. minutě se přesilové hře opřel do puku Bryhniveen, jeho tečovanou ránu si v předbrankovém prostoru našel Anatolij Protasenja a backhandem přehodil Maxwellův beton - 1:0. Hned o pět minut vedla Jihlava už dva góly - za brankou hostí vybojoval kotouč Skořepa a naservíroval jej do ideální pozice Radoslavu Macíkovi. Radost domácích netrvala dlouho, takřka vzápětí ujel Jakub Valský a svoji střelou se trefil přesně mezi Škarkovy chrániče - 2:1. Dukla ještě pár možností měla, štěstí se ale na Jiránka, Bryhnisveena nebo Rysa neusmálo.

Zvýšit se nepodařilo ani Hlinkovi, který potom oslovil Žálčíka, ten nechal vyniknout Maxwella. Ve velké příležitosti se potom ocitl domácí Anděl, nicméně neuspěl a Boleslav z protiútoku ve 38. minutě srovnala. Látal poslal nabídku Jakubu Orsavovi, který šikovně nastavil hokejku, kterou usměrnil puk mimo dosah Škarka. 

Blízko se strhnutí vedení na zpět stranu červenožlutých měl Zdráhal, jeho bombu zastavila spojnice. Domácí se tak mohli radovat až v 50. minutě, kdy po Kajínkově střele a nejistém Maxwellově zákroku doklouzal kotouč až do brankovou čáru. Když Jihlava přežila ohromný závar před svoji brankou, vypadalo to na tři body. Dvě minuty před koncem ale od modré během přesilovky napřáhl Kotvan a Radan Lenc jeho střelu tečoval přesně k tyči - 3:3.

Zápas nakonec rozhodla druhá minuta prodloužení. Jihlavský Hlinka pěkně připravil pro Tomáše Jiránka, který se trefil přesně nad vyrážečku hostujícího gólmana.

HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav 4:3 (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Protasenja (Bryhnisveen, Šidlík), 10. Macík (J. Skořepa), 50. Kajínek (J. Skořepa), 62. Jiránek (Hlinka) – 10. Valský, 38. Orsava (Látal), 58. Lenc (Pabiška).

Rozhodčí: Čech, Hradil – Ganger, Gebauer. Diváci: 5076.

Jihlava: Škarek (Volden) – De La Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek, Ulrych – Macík, J. Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, R. Hubáček, Váňa.

Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Stříteský, Němeček, J. Říha, Kotvan, Knot, Hanzlík (C), Hrdinka – P. Musil (A), Klepiš (A), Lenc – Urban, T. Knotek, Valský – Látal, Žejdl, Orsava – Martin Procházka, Najman, Pabiška.   

Foto Dalibor Volák

Štítky Dukla Jihlava, zápas, zahájení, extraliga, prodloužení, výhra, FK Mladá Boleslav, HC Dukla Jihlava, Tomáš Jiránek, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Jakub Valský, Radan Lenc, premiéra, BK Mladá Boleslav, Martin Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná premiéra! Dukla Jihlava udolala Mladou Boleslav v prodloužení 4:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.