Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tolik potřebné vítězství přišlo! Vysočina díky třem gólům do poločasu porazila Liberec

Po více než měsíci zas fotbalisté Jihlavy okusili opojný pocit vítězství. V zápase 13. kola HET ligy doma porazili ve formě hrající Liberec, když všechny branky zápasu padly již do poločasu. Díky sobotním třem bodům poskočila Vysočina na dvanácté místo neúplné tabulky.

Jihlavští vstoupili do ozápasu s velkou vervou a brzy se dostali do vedení. V 5. minutě vrátil Keresteš přetažený roh do ohně, odkud Jiří Krejčí hlavou otevřel skóre zápasu. O tři minuty mohlo být vedení domácí dvojnásobné, ale Popovič v samostatném úniku nezvolil šťastné řešení. Další hezkou akci Jihlavy zakončoval Ikaunieks, liberecký Kolář byl na místě. 

Liberec udeřil z první vážné akce. Ve 24. minutě zakroutil Potočný přímý kop přesně na hlavu Martina Graiciara - 1:1. Vysočině to ale elán nesebralo, Keresteše však v klíčové chvíli selhalo zpracování. Pak přišly hvězdné chvíle Jana Závišky. Ve 35. minutě si našel dlouhou přihrávku, obhodil Koláře a pohodlně uklidil do prázdné branky. A hned o dvě minuty později ho centrem oslovil Ikaunieks a Záviška z voleje zvýšil na 3:1.

Aktivní hra domácích pokračovala i ve druhém poločase. Nedostávali se sice tolik do zakončení, ale znesnadňovali tím Liberci vyvinout ofenzivní úsilí. Hosté o sobě dali vědět až pro ofsajd neuznaným gólem Graiciara, chvíli potom Potočný ve slibné příležitosti jen těsně nedosáhl na přihrávku spoluhráče. Další útočné aktivity Severočechů zadusil svoji druhou žlutou kartou v zápase a vyloučením Potočný.

FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 3:1 (3:1)

Branky: 6. Krejčí, 36. a 38. Záviška – 24. Graiciar.

Rozhodčí: Marek – Pochylý, Dobrovolný. Diváci: 2063.

Jihlava: Hanuš – Nový, Tlustý, J. Krejčí, Keresteš – Vaculík (C) (80. Zoubele), Záviška – Fulnek, Dvořák, Popović (86. N. Daníček) – D. Ikaunieks (90+2. Urblík). 

Liberec: O. Kolář – Coufal (C), Kúdela, Karafiát, Kerbr (84. Voltr) – Bosančić, Kulhánek, Potočný – Ševčík (72. Folprecht), Graiciar, Hybš (59. Pulkrab).

  

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky Bílí Tygři Liberec, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, Jan Záviška, Jiří Krejčí, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tolik potřebné vítězství přišlo! Vysočina díky třem gólům do poločasu porazila Liberec | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.